Raif Efendi’ye Mektup / Elif Küçükşakalak

 



Sevgili Raif Efendi,
 Ne yazık ki işlerimden ötürü seni orada, henüz acın bir nebze dahi azalmamışken bırakmak zorunda kaldım. Ancak aklım hâlâ sende. Ne halde olduğun, neler yaptığın hakkında en ufak bir fikrim yok. Senden öncelikle ricam, bu mektubu okuyunca en kısa sürede bana cevap yazman. Sevgili Maria’nın vefatını öğrenmenin eminim senin üzerinde büyük bir tesiri oldu. Diyeceklerim seni etkiler mi bilmem ama ben yine de seni öylece bırakamazdım Sevgili Dostum.
Maria gördüğüm en güzel kadınlardan bir tanesiydi. Bir portreden, ‘’Kürk MantoluMadonna’’ portresinden gördüğün gün bile bütün kalbinle bağlanmıştın ona, her gün ayakların oraya götürdü seni. Ardından o hayranlık duyacak kadar kendini bağladığın o kadınla tanıştırdın beni. Maria Puder. Bir portreden çok daha güzeldi, lakin senin ona bu kadar bağlanmana neden olan şey neydi çözemedim doğrusu. Sevgili Maria’da aynı şekilde bağlanmıştı sanki sana. O günden sonra vaktinin çoğunu onunla geçirdin.
Sevgili Dostum, tanıdığımdan çok daha farklı bir adam oluvermiştin. Sende bana bundan aynen şöyle bahsetmiştin, daha dün gibi aklımda: “Tesadüf onu önüme çıkarmasaydı, yine aynı şekilde fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim.” demiştin. Onunla herkesin imrenerek bakacağı bir bağ kurmuş, güzel anılar biriktirmiştin. Lakin hayat yolunuzu ayırdı ve aranıza oldukça uzun mesafeler girdi. Ona sürekli mektuplar yazmış ancak bir karşılık alamamıştın, ne de çok üzülürdün. Meğer ikimizin de acı bir şekilde öğrendiği gibi Sevgili Maria hayata gözlerini yummuştu. Ancak Frau Döppke’nin bahsettiği üzere sürekli sizden bahsedermiş. Kimseye inanamadığını söyleyen o kişi size inanmıştı belli ki ve sizi unutmamıştı. Maria Puder’e oldukça benzeyen güzeller güzeli bir çocuğun olduğunu da benim sizden ayrılışımdan kısa bir süre önce öğrendik. Umarım ki en azından küçük kızınla güzel zamanlar geçirirsin. Çünkü eminim Maria senden bunu isterdi. Kendine çok iyi bak. En kısa sürede tekrar yanına döneceğim, o zamana kadar sağlıcakla kal Sevgili Dostum.

                                                                                                    Sevgiler.
                                                                                                       Elif K.

Brera Disrict, No:25                                                             

Yorumlar