ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE MEKTUP /Melek Nur LAÇUVA


Aziz Şehitlerim,

       Zulüm ve haksızlığın hüküm sürdüğü, çocukların çocukluklarını yaşayamayıp çaresizlik içinde öldüğü bir dönemde yaşıyoruz. Haberleri izleyip gündemi takip etmeye korkar olduk. Umudumu kaybetmek üzereyken de siz geliyorsunuz aklıma sizin inancınız, sizin umutlarınız geliyor.

       İnancın yedi kat göğe yükseldiği yerdir Çanakkale. Sizler ruhumuzda bir yangın olarak kalacaksınız. Kalbimizde ise gurur. Hepiniz Seyit Onbaşı’sınız, Nene Hatun’un evlatlarısınız, Fatih’in torunları, Cennet güllerisiniz. Yaşadığım her an için size minnet duyuyorum. Çanakkale’nin ve vatanımızın değerini sizin yaşadığınız zorlukları hissederek ve neleri göze aldığınızı öğrenerek anlayacağız. Birçok kitap okudum sizinle ilgili. Birçok da film izledim. Her biri ayrı bir acıdan bahsetmekteydi. Her okuduğum kitap beni size daha çok yakınlaştırdı. Bayrak sevgisini zihnime daha çok kazıdı. Her birinde içinde olduğum sorunları önemsemez oldum. Şükretmeyi öğrendim. Ama yine de sizi tam anlamıyla yaşayamadım. Allah bu vatana, bu millete, bu tarihe inşallah bir daha o günleri yaşatmaz.

        Mehmet Akif’in sözlerini de size iletmek isterim.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal'a mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?”

    Ve toprak haykırdı. Kuşlar haykırdı. Kalpler haykırdı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.”

        Tarih boyunca uğruna kaç Mehmetçiğin kendini feda ettiği bu cennet vatanla bitlikte sadece bir insan için değil her canlı için en önemli duyguyu özgürlüğü tattırdınız. Şu an bu mektubu yazarken istediğim kelimeyi seçebiliyorsam, istediğim yeri gezebiliyorsam, esir değilsem, ikinci sınıf insan değilsem hatta bu iğrenç sınıflandırılma bile yoksa sizin sayenizde. Her saniye patlayan top sesleri, havada çarpışan kurşun sesleri yok, huzur içindeyiz.

        Bayrağın şanını taşıyan şehitlerim,

 Sizleri hep hatırlayacağız demeyeceğim. Çünkü hatırlamak unutanlar için kullanılır. Biz sizi unutmayacağız. Ruhunuz şad olsun.



Yorumlar