Mutluluk En Yakınında / Ayşe Nur Kılınç

 


Mutluluk bana göre sevdiğin insanlarla olmak, sevdiğin şeyleri yapmak. Tabii ki bunları yaparken başkalarının da  mutluluğunu düşünmek.  Sadece kendini düşünmemek! Yanındaki kişi seninle mutlu olmuyorsa sen de mutlu olamazsın. Sen ne kadar mutlu olmak istesen de... Hayat her zaman karşına mutluluk getirmez. Bazen keder, bazen  hüzün, bazen de ayrılık... Ama mutluluğu bulduğunda da onu bırakmamak gerekir. Bazen mutluluk insana çok uzakmış gibi gelir ama o mutluluk senin çok yakınındadır. Önemli olan mutlu olmayı istemek. İstediğin takdirde zaten o mutluluk seni bulacaktır.

 İnsan bazen düşünmeden edemiyor. Ben neden mutlu değilim diye. Bazen hayat yorar bizi. Hayattan yoruluruz, mutlu olmak için çabalamaktan yoruluruz. Bunları düşünürken de başkaları senin yerine de mutlu olur. Bazen fazla düşünmekte insanı mutsuz eder. Bence fazla düşünmeden anı yaşamak lazım. Hayatı akışına bırakmak...

Bazen önümüze engeller çıkar. Bu engellerden biri de ailedir. Yani birçok kişiye göre. Ama bana göre aile değildir. Çünkü insan en çok ailesinin yanında kendini mutlu, huzurlu, güvende hisseder. En azından ben öyle hissediyorum. Bazen de tek engel sadece sensindir. Kendine bir sürü engeller koyarsın, bahaneler bulursun. Ama hayat mutlu olmak için çok kısa. O mutluluğu insanın kendisi yaratması gerekir.

Asıl olan senin neyi yapınca mutlu olduğundur. Nelerden  hoşlanırsın. Bunun için kendine “Neleri yaparsam ya da kiminle olursam ben mutlu olurum?” sorusunu sorman gerekir. Mesela ben müzik dinlerken, resim yaparken, sevdiğim  kitapları  okurken mutlu oluyorum. Ailemle, dostlarımla zaman geçirmekte beni mutlu ediyor. Önemli olan nerde olduğun  değildir, ne hissettiğindir. Kimin yanında ya da ne yaparken kendini mutlu huzurlu hissettiğindir. Unutma mutluluk aslında çok yakınlarımızda  bir yerde. Yeter ki mutlu olacağına inan!


Yorumlar