Yorgun Hayaller /Ayşe Nur Kılınç


    


İnsanların beni anlamamasından yoruldum. İnsanlara kendimi tam olarak ifade edememekten yoruldum. Sürekli olarak sınavlarda başarısız olacak mıyım, diye düşünmekten yoruldum. İnsan böyle, daha birçok şeyden yoruluyor. “Yoruldum yoruldum yoruldum/ Gereklilik kipinde yaşamaktan.” diyor Ahmet Telli.

 Kendim gibi davranamamamın sebebi özgüven problemim galiba. Ama bunu zamanla yenebileceğimi düşünüyorum. Çünkü bundan sonraki hayatımda kendim olmak istiyorum. Kendim olmak benim için önemli. Çünkü insan kendisi gibi olmadığında hayattan bir zevk alamayan mutsuz birine dönüşüyor. 

Hayatın bana sunduklarını sırf bir başkası istemiyor diye geri çevirmek istemiyorum. Tabii ki değer verdiklerimin tavsiyeleri önemli, onları dikkate alıyorum. Ama zevk almadığım bir şeyi sırf başkası istiyor diye yapmak bana biraz gülünç geliyor. Hayatta kendim olarak yaşamak istiyorum. 

 Şu anda kendimi endişeli bir öğrenci olarak görüyorum. Acaba okullar açılacak mı? Sınavalar nasıl olacak? İnsan bir öğrenci olarak bunları düşünmeden edemiyor. Çünkü iki sene sonra hayatıma yön verecek bir sınava gireceğim. Tabii ki sadece kendimi böyle görmüyorum. Hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışmak isteyen biri olarak da görüyorum. Çünkü insanın hayalleri olmazsa bir hedefi de olmaz. Yani bir insanın hayali, hayali doğrultusunda da bir hedefi olması gerekir. Benim de hedefim yani hayalim PDR okumak. Yani rehber öğretmeni olmak. Çünkü insanların başarılı olmaları için onlara tavsiyeler vermek beni mutlu ediyor. Onların sorunlarını gidermek de istiyorum tabii ki. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Bundan sonraki hayatımda da kendim olmak için ne gerekiyorsa yapacağım ve hayallerim doğrultusunda ilerleyeceğim. Herkese -en çok kendime- bir tavsiyem var: Hayallerinizin peşinden koşun ve kendiniz olun.

Yorumlar