Bir Fotoğrafın Hikâyesi - Bekleyen Kadın-/ Şeyda Doğan


Kendinizi yorgun hissettiğinizde nerede olmak isterdiniz? Kimin yanında olmak isterdiniz? Sizi tüm bu yorgunluğunuzdan çekip alacak kişi kim olurdu?
Sanırım bu kadın yorgun hissettiğinde kendini evinin penceresine atıyor. Hüzünlü hatta neredeyse ağlamaklı gözlerle dışarıya bakıyor. Gözlerinin altında belirginleşen halkalar, yüzündeki kırışıklıklar kırk yaşlarında olduğunu hissettiriyor. Ama fotoğrafın siyah beyaz olmasına rağmen makyaj yaptığı çok belli. Anlaşılıyor ki hâlâ kendini güzel hissediyor ve bunun için çaba gösteriyor.
İri dalgalı saçlarına tutturduğu bandana oldukça hoş bir hava katmış ona. Damarlı ellerinden biri pencerede diğeri karnında. Acaba bu yorgunluğu hamilelik mi vermiş? Evet, kadın hamile. Ben bu fotoğrafta bu detayı fark ettikten sonra bir şey daha fark ettim; kadının yanında bir çanta var. Sanırım beklediği biri var.
Bir an için kafamda filmlerdeki gibi bir senaryo oluştu. Sevgilisi kadını hamile bırakıp onu terk etmiş olabilir mi onu? Şimdi onu bekliyor, yorgun gözlerle yeni hayatını hayal ediyor.

Ama kadının karnına yasladığı elinde alyans var. Belli ki böyle bir senaryo yok. Kadın kocasını bekliyor. Hatta gözlerine yorgunluk değil heyecan var, hayat var. Belki de şuan güzel gözlerle baktığı sokağı güzel yapan şey oradan gelecek kişidir. Normalde oradan nefret ediyordur. Oradan gideceği için son kez hayranlıkla bakıyordur. Kim bilir?
#GençYazar

Yorumlar