Ben Nuran Yalçın, Halterciyim/ Nuran Yalçın




Ben Nuran Yalçın. 12 yaşımdayken hayatıma yeni bir yön vermeye karar verdim. Kendimden fazla emin değildim ama bildiğim bir şey vardı, o da asla pes etmeyeceğimdi. İşte benim spor hayatım böyle başladı. Spor hayatımın ilk ayları biraz zor geçti ama zamanla alışmaya başladım. Halter sporu benim için vazgeçilmez olmuştu.


İlk yarışmam 2013-2014 yılları arasında Karabük-Ovacık Minikler Türkiye Şampiyonası'ydı. Yarışmamın olduğu gün çok heyecanlıydım, aynı zamanda kendime güvenim tamdı. Başaracağıma inanıyordum. Koparmada üçte üç yaparak koparma hareketini başarılı bir şekilde tamamladım. Silkmede üçte iki yaparak silkme hareketini de böylelikle tamamlamış oldum. İlk yarışmamda Minikler Türkiye üçüncüsü oldum ve birinci olamadığım için biraz pişman, biraz üzgündüm. Yeterince çalışmadığımı düşündüm. Daha hırslı, daha özgüvenli bir şekilde antrenmanlara yoğunlaştım. Konya'da yapılan okullar arası il şampiyonasında birinci oldum.
2015-2016 yıllarında; dört kez Türkiye şampiyonu, iki kez Türkiye ikincisi ve üç kez Türkiye üçüncüsü oldum. 2017-2018 yıllarında millî sporcu olmak için ilk adımlarımı attım. İlk defa Gençler Türkiye Şampiyonası'nda madalya almıştım. Daha başarılı olacağıma inandım ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası kamp seçmeleri olan, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldum. Sonucunda milli takıma girmeyi başarmıştım.
İlk milli takım kampımdı. Kampa 16 sporcu başladık fakat sadece sekiz kişi Avrupa Şampiyonası'na katılacaktı. İki aylık bir süreçten sonra Avrupa'ya gidecek olan takımımız belirlenmişti. Kendimden emin değildim. Listede adım okununca çok mutlu olmuştum. Avrupa Şampiyonası'na çıkmamıza üç gün kala, listede adımın yedinci sırada olduğunu gördüm. Biraz üzülsem de kimseye belli etmedim. Antrenmanlarıma daha hırslı ve azimli bir şekilde devam ettim.
İtalya'nın Milano kentinde yapılan yarışmaya katılacağım gün geldi. Seremoni için piste ilk çıktığımda kendime şunu dedim: "Bu piste ayak basarak, ismini okutarak millî sporcu oldun. Şimdi madalya alma zamanı."
Koparma hareketinden üçte iki yaparak, silkme hareketinde ise yine üçte iki yaparak Avrupa üçüncüsü oldum.
Omzumda Türk Bayrağı ile madalya kürsüsüne çıktığımda çok gururlu ve çok mutluydum. Kimsenin beklemediği bir başarıya imza attım.
Avrupa Şampiyonası'ndan geldikten sonra Amerika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katıldım. Koparmada üçte üç, silkmede üçte iki yaparak Dünya dördüncüsü oldum. Madalyayı kıl payı kaybettiğim için içimde buruk bir sevinç vardı.
İşimi şansa bırakmadan, var gücümle çalışıyorum. Haziran ayında yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası, Temmuz ayında yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonası ve Eylül ayında yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmayı hedefleyerek antrenmanlara devam ediyorum.

Yorumlar