HARF VE HAYAL ÇIKTI, OKUDUNUZ MU?





























Konya’nın ve Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Konya Lisesi, eğitim-kültür-sanat dergisi Harf ve Hayal’in 2. sayısıyla okuyucularına merhaba dedi.

Editörlüğünü edebiyat öğretmeni Raşit KESKİN’in yaptığı, öğretmen, öğrenci ve akademisyenlerin yazılarıyla katkıda bulunduğu derginin bu sayısında “Göç ve Mültecilik” konusuna ağırlık verilmiş. Bu konuda okul müdürü Zübeyir YAVUZ: “Bugün dünya üzerindeki en önemli insanlık dramı göç ve hicret olsa gerek. Hicret en yalın ifadeyle insanların zorunlu olarak vatanlarını terk etmesi anlamına geldiğine göre zorda kalan insanlara “Ensarlık” yapmak, kucak açmak, sahip çıkmak mecburiyeti vardır. İnsanlık da, Müslümanlık da bunu gerektirir.” diyor yazısında.


İşlediği birbirinden farklı konularla okuyucularını harflerin ve hayallerin dünyasına davet eden dergide: Prof. Dr. Caner ARABACI “100. Yılında Kutü’l-Amare Zaferi”, Doç. Dr. Bekir BİÇER “Konya’ya Yapılan Göçler”, Muhammed AKBAYRAK “Ensar ve Muhacir, İnsanlığın Övünç Tablosu”, Raşit KESKİN, “Bilişim Çağında İnsan Kalabilmek” Şekibe CERAN “Konya Lisesinde Öğretmen Olmak”, Ali SOYBELLİ “Bir Eğitimcinin Avrupa Gezisisi”  başlıklı metinleriyle dikkat çekiyor. Rengin Temel, yumurta-tavuk paradoksu üzerinden sanata bakışımızı değerlendiriyor. Hilal Yağmur SARIKAVAK içindeki müziği, sevdiği müzikleri paylaşıyor. Dr. Kamil UĞURLU aşka ve güzel şeylere “Âmin” diyor şiirinde. Ayrıca Konya’nın yetiştirdiği ünlü hattatlardan Yrd. Doç. Dr. Fatih ÖZKAFA röportajı yer alıyor dergide.

Nostaljik Konya Lisesi fotoğraflarının da bulunduğu dergide 29 yılını Konya Lisesinde geçirmiş müdür yardımcısı Mehmet ALTUNYAPRAK, vefa köşesinde yerini almış.

Şiirlerin, hikâyelerin, denemelerin yer aldığı Harf ve Hayal’in yazar kadrosunda yer alan diğer yazarlar:
İlkor ESEN, Şener İŞLEYEN, Elmas Nur EKMEKÇİBAŞI, Melek Nur LAÇUVA, Merve YAVUZ, Mehmet ANTEP, Ezgi Kübra KÜÇÜKKÖSE, Şulenur TAVUZ, Fadime ÇAĞAR, Ali TÜRKALP, Aslıhan AYATA, Sultan ÖZGENÇ, Sinan ÇETİNKAYA, Cemre ÇOLAK, Mustafa KARAKURT, Mekki ÖZARSLAN, Ayşe DOĞRU, Şerife ONARAN, Pelin SARITEPE, Nurten DAYI, Nida Nur IŞIK, Elif AKOVA, Merve KÜÇÜK, Berfin YANAL, Dilber KÜTÜK, Beyza Nur GÜREL Nazife Nur GÖKSU, Ayşenur Gül GÜRBÜZ, Aslıhan AYATA, Ceren ÇOBAN, Melek Nur LAÇUVA, Ayşe CERAN, Ali SOYBELLİ, Dicle MALGIR, Ahmet Tuğrul ÇÜNGÜR, Merve ÇOLAK, Bengüsu İNCE, Mete ONMAZ, Hümeyra İNAL, Mevlüt FİLİKCİ, Kağan Mert SÜRÜCÜ, Ilgaz AKKUBAK, Seza CAM, Mehmet İYİKÖRÜKÇÜ

Harf ve Hayal, okuyucularını okumaya, düşünmeye ve yazmaya davet ediyor.



Yorumlar