YİNE YOKSUN / CEREN KONUKSEVEN







































Yine yoksun. Gelmiyorsun. Renklerim birbirine karışıyor. Son kırmızım griye dönüyor. Kayboluyorum. İçimin denizleri birer birer kuruyor. Son yaprak da senin için düşüyor. Ben bu kadar üşür müydüm? Yalnızlığı, sensizliği bu denli içimde hisseder miydim? Bilemiyorum. Kalemim yine senin için yazıyor. Belki gelirsin diye, belki grimi tekrar kırmızıya döndürürsün diye. 
Belki denizlerimi tekrar dalgalandırırsın diye. Hâlâ bekliyorum. Ben bekledikçe gelmeyesin tutuyor. İnadına kırmızılarımı griye boyuyorsun. Özlettikçe ağırlaştırıyorsun. Yoruluyorum. Takatim kalmıyor. Yarım kalıyor, kendimi tamamlayamıyorum.


Sen yoksan nefes almak yok sevgilim. Sen yoksan adım atmak, rota belirlemek yok. Yüreğimin sesini dinle, içimdeki her şeyin beni terk ettiğini duy. Bırak giden gitsin, azalan azalsın diyorum. Olmuyor. Olmadığın yüreği taşımak zor geliyor. Bir tek özlemim azalmasın istiyorum. İliklerime kadar işlesin. Gidenler kadar içime gel istiyorum. Bir de çanlar yine senin için çalıyor.



Burada her şey gelmeni bekliyor. Gökyüzünden inen kar taneleri sen gelmeden erimeyeceklerini söylüyorlar. Güneş sensiz ısıtmayacağını, gazeteciler gazetelerini dağıtmayacağını, çocuklar hiç avutulmayacaklarını söylüyorlar.





Yorumlar