ALBERTO MANGUEL İLE TANIŞMAK...


 İTEF 2013-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında 30 Ekim-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul, Erzurum, Konya, Bursa ve Ankara’da gerçekleşecek olan etkinliklerin onur konuğu olan Alberto Manguel iki günlüğüne Konya’ya geldi.
 “Beş Şehir’in asıl konusu hayatımızda kaybolan şeylerin ardından duyulan üzüntü ile yeniye karşı beslenen iştiyaktır,” diyen Ahmet Hamdi Tanpınar’dan 70 yıl sonra adım adım izinden giderek yeni bir Beş Şehir denemesi yazacak olan Manguel, Doğu’nun Batı’daki izlerini aramak üzere geldiği Konya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Alberto Manguel, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Raşit Keskin´in daveti üzerine Konya Lisesini ziyaret etti. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bir dönem öğretmenlik yaptığı Konya Lisesinde  ünlü yazar ilgiyle karşılandı. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grubun sorularını yanıtladı. Yazara Okul müdürü Mehmet Mutlu tarafından okulun tarihi hakkında bilgi verildi. Kitaplarını imzaladıktan sonra Konya Lisesinden ayrıldı.





Ünlü yazar Alberto Manguel'in okulumuzu ziyaretinden hoş bir hatıra. Onunla tanışmak, sohbet etmek
bizim için büyük bir şanstı. Bu fırsatı tanıyan herkese teşekkürler.















Okul müdürümüz Mehmet Mutlu, Alberto Manguel ve Fatma Cihan Akkartal



Alberto Manguel ve Raşit Keskin









































Ünlü yazar; Yalçın Tekin, Merve Yavuz ve Büşra Topçuoğlu'na kitaplarını imzalarken.



Alberto Manguel, Müdür başyardımcımız Mehmet Altunyaprak, edebiyat öğretmenlerimiz Raşit Keskin, Mustafa Karakurt, İsmet Karaman, Tuba Aksoy ve biz...






Yorumlar