Bir Parça Mutluluk / Huriye Büyükbalcı


Mutluluk bütün özlemleri, bütün istekleri eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişebilmekten duyulan kıvanç durumudur. Peki ya sizce mutluluk ne demektir?
Mutluluk olağanüstü güçlerimizin olması mıdır, yoksa sadece hayatı istediğimiz gibi yaşamak mı? Mutluluk bazen de hayatım peşinden koşmak mıdır? Hayır hiçbiri değil. Mutluluk, yeri geldiğinde ağlamak , yeri geldiğinde unutmaktır. Bazen de hayatı anlamaya çalışmaktır. Anlamak evet sadece insana verilmiş bir lütuftur. Eğer bu lütfun farkına varıp değerini anlarsak, o zaman tam anlamıyla mutlu olabilmeyi başarabiliriz. Unutma "Deniz'i seviyorsan dalgaları da seveceksin, uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin, korkarak yaşarsan sadece hayatı seyredersin!" demiş Oğuz Atay.
İnsan en ufak bir şeyden mutlu olur. Çünkü bu fıtratımızın bize verdiği bir özelliktir. Montaigne ne güzel demiş." Bizi mutlu eden bir şeyin sahibi olmak değil, tadına varmaktır." İnsan hayatı yaşamak için yaşamamalı , yaşarken hayatındaki ince ayrıntılarla mutlu olabilmeyi öğrenmelidir. " Yaşam bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir, çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan , ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça kendini tanıyabilir. " O zaman yaşamın tadına varabilir ve ondan zevk alabiliriz.
Dünyanın her yerinde açlık, yoksulluk, susuzluk içinde yaşayan insanları düşünelim. Sizce değer mi bu dünya için üzülmeye ? Unutmayalım ki " Hayat olması gibi değildir , olduğu gibidir. Onu değistiren yaşama sevincinizdir." Bizler yaşama sevincimizin inceldiği yerde hayattan koparız. Mutsuz olmak kolaydır, zor olan mutlu olmayı başarabilmektir.

Yorumlar